MUĞLA / MİLAS - Doktor Mete Ersoy İlkokulu

ÖĞRENCİLERİMİZİN İLK MEKTUP HEYECANI

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri PTT’ye giderek yakınlarına mektup gönderdiler. İnternetin ve cep telefonlarının hızla hayatımıza girmesinin ardından neredeyse mektuplar yazılmaz hale gelirken, öğrencilerimiz farkındalık oluşturmak için toplu mektup gönderdi.

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri PTT’ye giderek yakınlarına mektup gönderdiler. İnternetin ve cep telefonlarının hızla hayatımıza girmesinin ardından neredeyse mektuplar yazılmaz hale gelirken, öğrenciler farkındalık oluşturmak için toplu mektup gönderdi.

Sınıf öğretmeni Melahat Kapan öğrencilerine, PTT’yi tanıtıp, işleyişi hakkında somut bilgiler vermek amacıyla bir gezi düzenleyerek, mektup değerleri için de bilgilendirme yaptı.

Öğrenciler, kırtasiyeden aldıkları mektup zarfı ve kağıtlarını büyük bir heyecanla yazarak, yakınlarına PTT’den gönderdiler. İlk defa mektup yazan öğrenciler, özellikle mektuplarına pul yapıştırırken çok heyecanlandılar.

Sınıfı öğretmeni Melahat Kapan, “Çocuklarımızın eski iletişim araçlarını unutmaması, mektupların nasıl hazırlanıp nasıl gönderileceğini öğrenmesi için PTT gezisi düzenledik. Mektuplaşma geleneğini öğrencilere yaşayarak göstermek istedik. Mektuplarını gönderen öğrencilere, PTT’den ayrıca kargo da yapıldığını, mektupların nasıl tasnif ve kargolandığı da anlattık." dedi.

Çok güzel bir gün geçirdiklerini ve mektup göndermesini öğrendiklerini söyleyen öğrenciler, mektup zarfına pul yapıştırdıklarını ve çok mutlu olduklarını anlattılar.

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 13:58 - Görüntülenme: 16